Пийте вода за ускоряване на метаболизма и редуциране на теглото

Пийте вода за ускоряване на метаболизма и редуциране на теглото
Пийте вода за ускоряване на метаболизма и редуциране на теглото

Топлата вода сутрин може да подобри цялостното ни здравословно състояние. Тя подсилва имунната система, забързва метаболизма и ни зарежда с необходимата енергия. Започвайки деня си с чаша топла вода можем да сме сигурни, че сме осъществили един здравословен и тонизиращ сутрешен старт за организма си.

Но, температурата на водата за пиене също е от значение. Водата е най-важното хранително вещество, от което зависи цялостното здравословно състояние на човек. А температурата на водата за пиене е много важна. Напоследък има много дебати относно оптималната температура на водата. Според експерти, ако пиете водата затоплена вместо студена, на гладно всяка сутрин, можете да постигнете максимални ползи за здравето си.

Проучванията показват, че човешкото тяло се нуждае от повече енергия за да регулира температурата на студената вода към вътрешната температура на организма.

Следователно, да се пие водата топла, сутрин е много по-полезно, защото това позволява да се спести енергия и в допълнение тя ви държи хидратирани през целия ден.

Ето някои от ползите за здравето на топлата вода:

1. Тя облекчава болката.

Това може да ви изглежда невероятно, но една чаша топла вода сутрин може да облекчи главоболие или болки в други части на тялото ви, което се дължи на факта, че топлината стимулира кръвообращението и отпуска нервите и мускулите в същото време, намалявайки напрежението и безпокойството.

2. Подобрява кръвообращението.

Топлата вода може веднага да подобри циркулацията на кръвта в човешкото тяло.

Вижте ощеСок, който ви защитава от рак: хит е по целия свят!

3. Забавя процеса на стареене.

Натрупването на токсини в организма може да доведе до редица здравословни проблеми. Тези токсини, които попадат в организма чрез хранителните продукти и факторите на околната среда ускоряват стареенето. Водата, когато я пием затоплена, е изключително полезна за отмиване на токсините от тялото и отпуска свитите пори на
кожата, където токсините обикновено остават заключени, като по този начин улеснява отстраняването им.

В допълнение, топлата вода осигурява повече влага на кожата, възстановява я и я прави по-еластична.

4. Регулира теглото.

Както бе споменато по-горе, студената вода намалява честотата на сърдечните съкращения и намалява телесната температура, докато топлата стимулира метаболизма и способства за мигновена загуба на тегло.

Освен това, топлата вода е особено полезна за бъбреците, които помагат на организма да се регулира нивото на кръвната захар, а това от своя страна предотвратява нездравословните пристрастявания към сладки неща, които са основната причина за увеличаване на теглото.

Хареса ли ви статията? Споделете я с приятелите си!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ