Мравките са окупирали домът ви? Ето как да се отървете от тях!

Мравките са окупирали домът ви? Ето как да се отървете от тях!
Мравките са окупирали домът ви? Ето как да се отървете от тях!

Мравките са невероятно интересни животни. Те могат да пренасят предмети, до 50 пъти по-големи от собственото си тегло. Това е все едно, човек да носи на гърба си кола. Мравките живеят на Земята около 110-130 милиона години по-дълго отколкото хората. В допълнение, в целия свят има повече от 10 000 вида мравки.

Мравките са едни от най-организираните представители на животинския свят и крият много още неразгадани тайни. От десетилетия учените спорят защо част от мравките просто си живеят в мравуняка, без да излизат от него и без да вършат друга работа. За микроскопичните си размери мравките са доста интелигентни, но понякога те попадат в плен на собственото си объркване.

Мравките са доста очарователни създания. Но без значение колко вълнуващи са те, след като са се появили в дома ви, те се превръщат в най-големите ви врагове!

Този проблем е тясно свързано с времето. Изследователи от университета в Станфорд са установили, че повечето атаки на мравки в домовете в Калифорния, възникнат по време на зимните дъждове и летните засушавания.

Въпреки, че на пазара има много химикали, които могат да ви помогнат да се отървете от мравките, това същото проучване на университете в Станфорд показва, че повечето от тях не са ефективни. Освен това те, както и повечето агресивни химически вещества, могат да повлияят неблагоприятно на човешкото здраве.

Реклама
loading...

И какво? Трябва ли ние, хората просто да се предадем на тези малки същества?

В YouTube, може да се открият съвети за това как с помощта на естествени средства, да се отървете от мравки.

Естествено средство за унищожаване на мравки

Всичко, от което се нуждаете, е:

• Топла вода
• Боракс
• Захар
• Мед
• Спрей-бутилка

Кипнете водата, вземете отделна купа и разбъркайте в нея 6 супени лъжици захар и 6-8 супени лъжици боракс.

След като водата започне да кипи, се налива малко вода в купата със сместа и се разбърква, докато захарта и боракса се разтворят напълно. След това добавете малко мед и разбъркайте.

След като сместа се охлади, пресипете я в спрей-бутилка и се пригответе да унищожите мравките!

Напръскайте със сместа около местата, където се появяват мравки. Ако видите много мравки в една точка, напръскайте със средството и на това място.

Вижте ощеКакво средство за борба с вредителите да използваме в градината си?

Бъдете внимателни, сместа да не попада на местата, където домашните любимци могат да достигнат, тъй като това може да доведе до заболяване при тях.

Можете също да вземете малка купа, да изсипете в нея част от сместа и да я скриете на място, където не може да достигне вашият домашен любимец. След известно време на това място вие ще видите много мъртви мравки.

Как действа това средство?

И така, в каква се крие “магията”?

Ами, на първо място, това не е никаква магия. В действителност всичко е много просто – мравките са привлечени от захарта и меда. Веднага след като някои от тях усетят миризмата, те ще се разтичат, ще кажат на всичките си приятели-мравки и те ще се съберат на сместа.

А след това, когато те опитат тази смес с боракс, съвсем скоро ще умрат.

Не забравяйте да разкажете за това на близките си.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ