Маска, с която косата ви ще порасне с до 10 см на седмица!

Маска, с която косата ви ще порасне с до 10 см на седмица!
Маска, с която косата ви ще порасне с до 10 см на седмица!

Пробвайте тази домашно приготвена маска, с помощта на която косата ви ще порасне с до 10 сантиметра на седмица! Тази маска за коса е изключително ефективна!

Косата ви е вашата корона и е важно да се грижите за нея, за да съхраните доброто й здраве. Косата ви расте всеки ден, обаче вие може да не го забелязвате, заради условията, които поддържат косата ви с определена дължина. Ако ви се струва, че косата ви се е застопорила на една и съща дължина, време е да обърнете внимание
на вашите ежедневни процедури, свързани с косата ви. В зависимост от начина, по който се грижите за косата си в ежедневието, зависи и нейната дължина. Ако краищата на косата ви се чупят, тя ще се задържи на една и съща дължина, независимо от факта, че расте по малко всеки изминал ден. Използвайки шампоан, който не само укрепва косата, но също така подобрява и силата й, заедно с други защитни средства можете да поддържате дължината на косата си такава, каквато съответства на ежедневния й растеж.

Маска, с която косата ви ще порасне с до 10 см на седмица!

Защо понякога косата не расте?

Чупенето на краищата на косата е една от причините, поради която по-голямата част от жените не могат да поддържат растежа на косата си. Косите им нарастват до определена дължина и след това започват да се чупят. Това може да бъде причинено от прекомерна топлинна обработка, влага или липсата на прием на определени
хранителни вещества, от които тялото се нуждае, за да поддържа косата силна и да й осигури здравословен растеж.

Превантивни мерки

Нашата коса се нуждае от определени хранителни вещества, за да се насърчи растежа на здрава коса. Трябва да се консумира здравословна храна, съдържаща:

• Протеини
• Витамин С
• Желязо
• Биотин
• Витамин А
• Омега-3
• Витамин Е
• Селен
• Цинк

А добре балансиранта храна, която съдържа всички хранителни вещества, може да ви помогне да имате здрава и силна коса, но вие можете да й дадете допълнителен тласък, правейки маска за коса, пълна с тези хранителни вещества и да я прилагате няколко пъти в седмицата. Косата ви ще започне да расте по-бързо, ще стане по-
силна и по-дълга с до 10 см на седмица.

Банани?

Бананите са супер плодове, които могат да помогнат на косата ви да расте по-бързо и да стане по-силна. Тези невероятни плодове са отлични за растежа на косата, защото са пълни с цинк, калий, желязо, витамини А, В, С и други полезни вещества. Те също така имат способността да хидратират косата и кожата на главата.

Скрити възможности

Съществуват много рецепти за маски за коса с банан, но тази рецепта съдържа всичко необходимо, за да осигури на косата ви основни хранителни вещества за по-бърз растеж.

Вижте ощеБлагодарение на този трик косата няма да бъде наелектризирана

Маска за коса осигуряваща по-бърз растеж на косъма

За тази рецепта са ви необходими следните продукти:

• 1 банан
• 2 яйчени жълтъка
• кокосово мляко
• пчелен мед
• зехтин

Вземете всички съставки и ги смесете в кухненски робот, нанесете сместа върху косата си и я оставете за 30 минути, докато сте под душа или поставете отгоре топла влажна кърпа. След 30 минути измийте косата с шампоан, както обикновено.

Как действа тази маска?

Комбинацията от съставки ви позволява бързо и лесно да подобрите здравето на косата си. Бананите осигуряват витамини и влага за косата, необходими за това косата ви да не се начупва. Жълтъците предоставят на косата ви кератин – специфичен протеин, който присъства в човешката коса. Използвайки жълтъци в тази рецепта, вие ще възстановите загубата на кератин, който предпазва косата от увреждане. Кокосовото мляко действа във вътрешността на косъма, за да го овлажни. Медът и зехтинът са естествен балсам, който омекотява косъма и прави косата по-гладка.

Маска, с която косата ви ще порасне с до 10 см на седмица!

Има много различни продукти на пазара, които могат да ви дадат същите резултати като тази рецепта, но те също така ще вкарат в косата ви и химикали, от които тя не се нуждае. Всичко в тази рецепта, разбира се е натурално. Вие ще спестите пари и ще спасите косата си от повече увреждания, просто отидете в кухнята и си направете своя собствена здравословна и напълно естествена маска за коса.

Хареса ли ви статията? Споделете я с приятелите си!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ