Получете квадрат чрез преместване само на една клечка от фигурата

Получете квадрат чрез преместване само на една клечка от фигурата
Получете квадрат чрез преместване само на една клечка от фигурата

Помислете как да получите квадрат с преместване на една клечка от фигурата с форма на кръст? За решаване на позиционни задачи, при които от дадена фигура трябва да се получи нова фигура като се спазват определени изисквания, е нужна съобразителност и прилагане на някои геометрични знания.

Доста разпостранени са някои интересни главоблъсканици с кибритени клечки. Те са от онези редки и много приятни задачи, които се решават моментално при правилен подход, но и притежават особеното свойство да насочват в напълно погрешна посока.

Много хора обичат да задават странни въпроси или да редят пъзели с близките си хора. На тях им харесва, когато на другите им се налага да си блъскат главата опитвайки се да решат поредната задача.

Неотдавна в интернет се появи главоблъсканица, която затрудни много потребители в мрежата. Разполагате с 4 кибритени клечки, като е необходимо да направите от тях квадрат, премествайки само 1 клечка.

Задачата сама по себе си е доста проста, а на вас са ви нужни всичко на всичко 4 кибритени клечки.

Поставете ги така, че да образуват нещо като кръст. Трябва да преместите само една клечка, така че да се получи квадрат. За решаването на тази задача можете да предоставите на приятелите си няколко минути. В крайна сметка повечето от приятелите ви просто ще ви помолят да им покажете правилното решение.

Вероятно ще забележите, че след като им покажете вярното решение, вашите приятели ще ви се обидят и ще ви се ядосат.

Затова ги подсетете да преместят единствено горната клечка, може би това ще им помогне и те сами ще се досетят за решението.

Скоро вашите приятели ще видят какво ще стане, след като вдигнете клечката …

В средата на подредените клечки се образува малък квадрат! Всичко отново се свежда до едно елементарно, но нестандартно решение!

Често възрастните се опитват да решат даден труден проблем по доста сложен начин, но понякога отговорът е на повърхността и е необходимо единствено да се мисли просто. Вие сами ще се убедите колко много понякога усложняваме нещата. Това също така означава, че трябва да се радваме на малките си победи, да крачим напред, а не да чакаме изведнъж да се случи нещо грандиозно. Животът е прекрасен, но трябва да
умеем да му се наслаждаваме днес.

Вижте ощеТя построилa къща от товарни контейнери: ще бъдете изненадани!

Някои от заелите се да решат тази главоблъсканица решиха да проявят иновативен подход към решаването на този проблем и ето какво написаха …

“Преместете дясностоящата клечка в ляво и ще получите 4 (числото 2 на квадрат)”

Други споделиха, че тази задача е твърде лесна …

“Много е лесно, дайте по-трудна задача”

Ако искате да разберете как да решите главоблъсканицата, изгледайте това видео:

Не забравяйте да разкажете на приятелите и близките си!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ