Скрита депресия – 8 навика на хората страдащи от това състояние

Скрита депресия - 8 навика на хората страдащи от това състояние

Скритата депресия често ни връхлита незабелязано и е трудна за разпознаване. Хората със скрита депресия са тези, които се борят със своите вътрешни демони и се стараят да не ги показват на никого. Те се нуждаят от нашата помощ!

Депресията е състояние, което заставя страдащия да изпитва силни чувства за безполезност, вина, срам и скръб. Хората, страдащи от депресия, трябва да получават подкрепата и разбирането на приятели и членове на семейството, така че те да могат да останат в добро разположение на духа. Някои хора могат да скрият своята депресия, заради негативното клеймо, свързано с това заболяване.

По-долу ще изведем осем признака, разкриващи че дадено лице страда от скрита депресия:

8 навика на хората със скрита депресия

1. Почиват прекалено много и се изолират дълго време от приятелите и близките си

Реклама
loading...

Дългият период за почивка или изолация е един от основните признаци за това, че едно лице страда от депресия. Човек може да се скрие в дома си в продължение на месеци и почти да не излиза, за да не взаимодейства с обкръжаващия го свят. Страдащите от депресия стават професоналисти в измислянето на различни извинения, за да не се виждат с приятели и винаги намират какво да кажат, за да избегнат компанията им.

2. Често плачат

Депресираните хора често изпадат в истерия. Тя може да е свързана с негативни преживявания или да е следствие от сантиментални сълзи. Независимо от това, честите сълзи много лесно водят до депресивно състояние.

3. Имат негативен поглед към живота

Депресираният човек като правило е настроен негативно към живота. Той или тя си мисли, че всичко е лошо, и всеки е против тях. Разбира се, не всеки с депресия има склонност към самоубийство, но често депресията провокира негативно многопластово отношение към живота.

4. Понижена трудоспособност

В състояние на депресия хората обикновено пропускат работа или училищни занятия. Те трудно се концентрират, невъзможно им е да фокусират вниманието си към определена работа или действие и изпълняват елементарни задачи за неоправдано дълго време. Според изследванията, депресията е вторият по честота фактор за загуба на трудоспособност. Заради нея всяка година около 150 млн души по света загубват
работата си.

5. Избягват социални дейности

Депресираният човек ще направи всичко възможно за да не участва в обществени мероприятия или социални дейности. Депресивното състояние може да направи така, че човек да се чувства постоянно уморен. Това ще го накара дълго време да си стои у дома в тъмното.

Вижте ощеВашата поза може да ви издаде какви сте! Това е невероятно!

6. Съжаляват за миналото

Депресираните хора изпитват депресивни чувства. Печалните чувства при тях са резултат от тяхното схващане, че в миналото си са взимали неправилни решения. Депресираният човек може да се чувства нещастен и заради наскоро приключилите интимни отношения или за работата, която е загубил. Изпаднал в депресивно състояние, на човек му се струва, че взетото решение е било лошо или вредно за неговото положение.

Скрита депресия - 8 навика на хората страдащи от това състояние

7. Считат, че не са достатъчно харесвани

Депресираните хора често имат усещането, че никой не ги обича. Ето защо, у депресирания човек често се появяват признаци на самота и безнадеждност. В зависимост от състоянието си даден човек може просто да прави съответстващ коментар или да преминава през живота с победоносно изражение.

8. Нямат интерес към дейности, които преди са ги вълнували

И накрая, депресирания човек обикновено губи интереса си към минали начинания или действия, които преди са му били приятни и са му доставяли удоволствие. Приятелите и членовете на семейството му неминуемо ще забележат отказ на депресирания си близък да участва в различни дейности.

Всеки загрижен приятел или член на семейството е длъжен да предложи помощ и подкрепа на страдащия от депресия човек. Необходимо е да постъпваме така, че да не обиждаме депресирания си близък и да му показваме неуморно своята любов и милосърдие.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ