Яжте краставици всеки ден и наблюдавайте какво ще се случи!

Яжте краставици всеки ден и наблюдавайте какво ще се случи!

Редовното консумиране на краставици ще донесе редица ползи за здравето ни! Многобройни проучвания потвърждават, че краставиците са богати на хранителни вещества, които могат да се борят със сериозни заболявания, включително и рак.

Те детоксикират и подхранват организма, а също и подобряват състоянието на кожата и косата. Всичко, което трябва да направите, за да се насладите на безбройните ползи за здравето на този зеленчук – е редовно да го консумирате като гарнитура.

Един от нашите участници консумира ежедневно краставица в продължение на един месец и в резултат на това тя изпита редица промени в здравословното си състояние:

Детоксикация и хидратация на кожата

Краставиците са съставени от 95% вода, ето защо те ефективно хидратират тялото и възстановяват многобройните хранителни вещества, които са от съществено значение за цялостното ни здраве.

Реклама
loading...

Халитоза

Краставиците бързо решават проблема с лошия дъх, защото притежават мощни антибактериални свойства, помагащи за унищожаването на бактериите, които са основният виновник за лошия дъх. Всичко, което трябва да направите е да сложите парче краставица в устата си и да го задръжите за половин минута, преди да го погълнете.

Вижте ощеЧетири супени лъжици от това и ще решите част от здравословните си проблеми

Храносмилане и изгаряне на мазнини

Редовната консумация на краставици подобрява общото здравословно състояние. Тези зеленчуци помагат за смилането на храната и за премахването на излишните мазнини. В допълнение, те съдържат големи количества вода и фибри, така че те извеждат токсините извън тялото и помагат за загубата на тегло.

Пълни с витамини

Краставиците съдържат повечето важни витамини, от които се нуждае тялото. Те са богати на витамин А, витамин В и витамин С, които укрепват имунната система и дават на организма повече енергия и младежки блясък. Консумирането на комбиниран сок от краставици, спанак и моркови всеки ден, ще засили имунната система на човек и ще подобри устойчивостта му да се бори с често срещани вируси, като настинки и грип. Хубаво е при консумиране на краставици да включвате и кората, тъй като тя съдържа 12% от препоръчителната дневна доза за витамин C.

Хареса ли ви статията? Споделете я с приятелите си!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ