Петна от пот по дрехите могат да се махнат лесно с това средство!

Ако на вашата любима дреха са се появили ужасни жълти петна от изпотяване, не бързайте да я изхвърляте или да я отделяте за работа на вилата. С помощта на това домашно средство, можете лесно да се отървете от подобни петна по дрехите!

Необходимите продукти за приготвянето му се намират във всяка кухня. Просто следвайте инструкциите и ще успеете!

Петна от пот по дрехите могат да се махнат лесно с това средство!

Как да отстраним жълтите петна по дрехите

Необходими продукти:

Реклама
loading...

. 1 чаена лъжичка течност за миене на съдове
. 3-4 супени лъжици водороден пероксид
. 2 супени лъжици сода за хляб

Смесете всички съставки до получаване на паста, след това натъркайте с нея замърсената тъкан. Ще се изненадате колко бързо ще избледнеят жълтите петна!

Споделете с приятелите си този полезен трик!

Как да се отървем от стари жълти петна по белите си дрехи?

Нека се опитаме да разберем как да изчистим жълтите петна от пот по белите си дрехи. Те дразнят повече от другите, тъй като все едно изваждат на показ немарливостта на домакинята и направо я компрометират.

Премахването на такива петна – е въпрос на чест. С това ще трябва да се заемете със собствените си ръце. Можете, разбира се, да сложите в чанта белите си дрехи и да ги занесете на химическо чистене, при което задължително ще получите квитанция, в която всички петна ще бъдат обозначени като упорити. С това те не ви дават гаранция, че ще бъдат в състояние да ги почистят.

Петна от пот по дрехите могат да се махнат лесно с това средство!

Аптеката ще ни помогне

Както сами се убедихте, без проблеми можете да премахнете само най-пресните петна. Понякога е достатъчно да изперете на ръка замърсените места със сапун или с почистващ препарат. Ако тези мерки не помогнат, нужно е да вземете по-активно вещество. На помощ ще дойде фармацията: чрез аспирин (ацетилсалицилова киселина) или водороден пероксид.

Накиснете дрехата във вода и поставете водороден пероксид на петното. Ще се чуе свистене и ще се образува пяна – това означава, че пероксидът реагира с тъканта. За пореден път изперете и изплакнете дрехата.

С аспирин (две таблетки се разтварят в съвсем малко вода) натъркайте на желаното място, като предварително сте накиснали дрехата във вода и оставете за няколко часа, след това изплакнете. Повторете, ако е необходимо.

По същият начин може да се използва уротропин, който се продава в аптеките, а под названието “сухо гориво” или “сух спирт” ще го открием във всеки железарски магазин. Пригответе от него кашичка и обработете желаната област.

Вижте още10 страхотни идеи и полезни съвети за лесно почистване на кухнята

Петна от пот по дрехите могат да се махнат лесно с това средство!

Какви по-прости средства могат да се използват в домашни условия?

В домашни условия ще са ви от полза някои подръчни вещества, които се съхраняват в кухнята или в семейната аптечка. Следи от пот по бели дрехи лесно се отстраняват чрез приготвяне на смес от миещ препарат (или шампоан) – 1 част, сода – 2 части и пероксид – 4 части. Втрийте с помощта на четки, оставете за няколко часа и изплакнете.

Има запознати, които твърдят, че в някои случаи е възможно и дори е за предпочитане да се използва едно средство, известно с названието “Фея”. То се състои от активни химически вещества, които ще ви помогнат да се отървете от жълтите следи по дрехите.

Нека да видим, как се почистват от петна различните видове тъкани.

Памук

За премахване на петна от пот по повърхността на бели памучни дрехи, трябва да отидете отново в кухнята и да приготвите разтвор на натриев хлорид и амониев хлорид, в количество – по една чаена лъжичка на чаша вода. Поставете в разтвора вашата дреха и я оставете в продължение на няколко часа. След това изперете с домашен сапун и я изплакнете.

Други тъкани

Пожълтяването при дрехи изработени от други тъкани може да се отстрани с помощта на сода за хляб. Необходимо е да се подготви паста от четири супени лъжици сода за хляб и една четвърт чаша вода. Натъркайте замърсеното място като използвате четка с нанесена върху нея такава смес и изчакайте един час. Накрая изперете както обикновено.

Споделете статията с приятелите си във Фейсбук!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ