Изчистете токсините от тялото си и ще се предпазите от рак!

Изчистете токсините от тялото си и ще се предпазите от рак!
Изчистете токсините от тялото си и ще се предпазите от рак!

Натрупването на токсините в организма е предпоставка за появата на рак! Вижте как да се предпазите!

Здравото тяло е като часовник: то работи без прекъсване и почивни дни, с изключителна прецизност, в проверен алгоритъм и както всеки часовник, понякога трябва да се почисти.

Това не е свързано с чистотата, а по-скоро с начина на живот, но дори и най-здравият човек е полезно да знае какво е детоксикация.

Всички ние сме изложени на влиянието на околната среда и стреса.

При много хора са нарушени режима на хранене, съня и будуването, милиони хора се хранят бързо, а дори и да не се хранят, никой не е в безопасност от хранителните добавки при закупуване на продукта.

Такива неща водят до натрупване на токсини в тялото, сред които най-опасни са киселините.

Съветваме ви да чуете мнението на д-р Ото Варбург, който е посветил научната си кариера в изучаване на биохимичната теория на рака и който доказва, че алкалната среда – точно обратното на киселинната – е спасението от много заболявания.

Въз основа на теорията му са се появили някои методи за лечение на рак.

Алкали в организма

Преди да започне да се нормализира киселинно-алкалното равновесие, което, заедно с водата и минералите контролира всички процеси в организма, трябва да знаете, че всичко зависи от вашето хранене.

В процеса на храносмилане, а именно чрез гниенето и ферментацията в кръвта попадат токсични вещества, които подлежат на отстраняване от тялото.

Има няколко начина за намаляване на количеството им.

Почистване на стомаха през нощта

Това звучи плашещо, но в действителност просто трябва да изпиете чаша топла вода с лимонов сок и две супени лъжици ябълков оцет. Тази процедура ще подготви стомаха ви за новия работен ден и няма да разреши отлагането на шлаки.

Повече свежи продукти!

Плодовете и зеленчуците са храни, съдържащи много полезни микроелементи. За бързо усвояване от организма термично обработените продукти трябва да бъдат в съотношение със свежите продукти най-малко 2 към 1. Растителните храни са в основата на метода за детоксикация. Почетно място в менюто ви трябва да заемат чушките, патладжаните, брюкселското зеле, тиквичките и зеления фасул.

Бадеми

Ако можете да замените кравето мляко с растително, най-добре използвайте бадемово. Може и да не се отказвате от обикновеното мляко, но е достатъчно да го включите в списъка си с продукти. Това е така, защото бадемите съдържат много калций и магнезий, а тези микроелементи са ключови за извличането на токсините. Използвайте бадемите като закуска.

Ходене

Разходките на чист въздух са полезни, както и да го погледнете, а дори е по-добре и да ги комбинирате с малко физически или дихателни упражнения. По време на такива процедури изваждате от тялото си киселинните продукти. Изберете по-дълги разстояния за ходене пеш, иначе ползата няма да бъде достатъчна.

По-малко месо

В никакъв случай не се отказвайте от месото! Но се уверете, че не всеки ден е на масата ви. Месото изисква много енергия за преработка и киселите отпадъци от него са много повече, отколкото всичко друго. Най-доброто решение би било да планирате едно или две разтоварвания в седмицата, така че тялото ви да може да се справи с премахването на токсините.

Повече вода

Водата и алкално-киселинното равновесие са пряко свързани. И двете регулират системата на кръвообращение и самата кръв. За да намалите натрупването на отпадъчни продукти в организма, пийте повече вода. Препоръчително е да пиете не само вода, но също така и различни плодови сокове.

По-малко захар

За съжаление, сладкишите съдържат една от най-нежеланите съставки – захар. Тя принадлежи към киселите храни. Ето защо, след като я консумирате, имате киселини в стомаха. Опасна е и захарта, съдържаща се в газираните напитки. Проблемът е, че нейната концентрация в тях, е прекалено голяма.

Вижте още: Ако имате диабет, приемайте тези 2 съставки и ще подобрите състоянието си!

Киселата среда е благоприятна почва за различни по тежест заболявания.

По този начин, предотвратяването на рака започва с това какво ядете. Нарушаването на алкално-киселинното равновесие води до увеличаване на теглото, тъй като токсините могат да бъдат депозирани под формата на мазнини.

Повишената киселинност на кръвта е много по-опасна, много повече от това, което изглежда на пръв поглед. Червените кръвни клетки в нея стават неефективни, натрупват се, тя се сгъстява, и всичко това увеличава риска от инфаркт, инсулт и некроза.

Пазете тялото си чисто от токсините и споделете статията с приятелите си! Това е важно!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ