Запечени пресни картофи със сирене. Ще си оближете пръстите!

Запечени пресни картофи със сирене. Ще си оближете пръстите!

Рецептите с картофи са любимо ястие на много хора по света. Дали като основно ястие или като гарнитура всички обичат да си хапват картофки. Затова и рецептата за пресни картофки приготвени на фурна е толкова важна и необходима за всеки начинаещ готвач.

Пресните картофки са хит на пазара в началото на всеки летен сезон. Причините за това са две – те са изключително вкусни и обработката им е много бърза и лесна. Много вкусни са пресните картофи на фурна. Ето една идея, с която за кратко време може да приготвите за близките си вкусен и здравословен обяд: картофите и сиренето са съставки, които перфектно се допълват взаимно, като се гарантира, че ще се получи нещо наистина вкусно. Особено, когато картофите са млади.

Запечени пресни картофи със сирене

Необходими продукти:

. 1 килограм картофи
. 50 грама масло
. 50 грама настъргано твърдо сирене
. сол, черен пипер, зелени подправки

Вижте ощеПатладжан с гъби! Красота и неустоим вкус в едно!

Начин на приготвяне:

Желателно е да изберете картофите приблизително с един и същи размер. Добре ги измийте, без да почиствате кожата.

Направете върху всеки картоф надлъжни разрези, без да достигате до края – очевидно картофите трябва да останат цели.

Сипете мазнина в тавичката за печене и поставете срязаните картофи, поръсете с черен пипер, сол, нарязани на ситно зелени подправки и сирене, така че да се получи пълнеж в прорезите.

Отгоре върху всеки картоф поставете парче масло и сложете да се пекат в загрята фурна, докато омекнат и се образува златисто кафява коричка.

Добър апетит!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ