Симптомите на рак се появяват и на ръцете ви! Как да ги откриете?

Симптомите на рак се появяват и на ръцете ви! Как да ги откриете?
Симптомите на рак се появяват и на ръцете ви! Как да ги откриете?

Различните видове рак имат различни симптоми и различни начини на лечение. Въпреки това, всеки вид рак има една характерна черта: първите симптоми обикновено се появяват по ръцете.

Според екип британски учени, тези симптоми обикновено се появяват под формата на пукнатини или отоци заедно с удебеляване на кожата. Заслужава да се отбележи, че ръцете на засегнатите хора почти винаги стават твърди. Макар че повечето от тези промени са визуални, те обикновено не са много забележими. Експерти настояват, че е важно цялостното разбиране на значението, когато става въпрос за тези признаци, особено след като те говорят за промени във вашето тяло. Много важни са детайлите!

Бързата медицинска помощ и подходящ режим на хранене, изпълнени в ранните етапи, могат ефективно да излекуват раковите клетки. Това е възможно само ако симптомите се открият рано, но за това е необходимо да се забележат всички признаци своевременно. Свържете се с Вашия лекар незабавно, ако забележите някой от симптомите, споменати в тази статия.

Други симптоми на рак

Недостиг на въздух или хрипове: това е един от първите признаци за рак на белия дроб. Повечето пациенти, страдащи от тази разновидност на рака, забелязват затруднено дишане, задух или хрипове. За съжаление, този признак е често погрешно диагностициран като симптом за астма, дори и в случаите, свързани с рак на белия дроб.

Реклама
loading...

Болка в гърдите или хронична кашлица: различните видове ракови заболявания, като рак на белия дроб и левкемия, обикновено включват симптоми много подобни на хронична кашлица или бронхит. Един от начините да се разпознае разликата, се крие във факта, че проблемът или изчезва, или се появява отново в повтарящ се цикъл, или се запазва.

Честа треска или инфекции: обикновено могат да показват рак на кръвните клетки и левкемия. Левкемията кара тялото да произвежда увредени бели кръвни клетки, което води до неспособността на здравите бели кръвни клетки да се борят с инфекциите. Левкемията често се диагностицира при възрастни пациенти, само след като те се оплачат от честа треска и грипоподобни симптоми. От друга страна, ракът на кръвните клетки обикновено започва в костния мозък.

Затруднено преглъщане: Този симптом обикновено показва рак на гърлото или хранопровода. Едновременно с това, затрудненото преглъщане е един от първите признаци за рак на белия дроб.

Подуване в областта на подмишниците, шията или слабините: увеличените лимфни възли са знак за промени в лимфната система на човека, което е често срещан симптом на раково заболяване. Например увеличени лимфни възли или бучка в
подмишницата понякога говорят рак на гърдата. Безболезнена бучка в подмишницата, слабините или врата почти винаги е ранен признак на левкемия.

Прекомерно и постоянно кръвонасядане или кървене: често показва анормална активност на тромбоцитите и червените кръвни клетки, най-честите симптоми на левкемия. Вие не трябва да игнорирате развитието на червени петна по лицето или синини по пръстите, ръцете, шията и гърдите.

Вижте ощеРецепта за мощна напитка, която прочиства червата

Коремна или тазова болка: болки в таза може да означават няколко проблема. Те са общ симптом на поликистозен овариален синдром и други заболявания на репродуктивната система. В повечето случаи тези симптоми водят до рак.

Кръв в изпражненията или ректално кървене: кръв в изпражненията е един от първите симптоми на ректално кървене и рак на дебелото черво. Трябва да се отбележи обаче, че пациентите често се бъркат с кръвта в изпражненията с хемороиди. Ако забележите някой от тези симптоми, незабавно потърсете лекарска помощ.

Необяснима загуба на тегло: загубата на тегло, без да сте променяли вашият режим на хранене или начин на живот, често е ранен индикатор за рак на дебелото черво и няколко други заболявания на храносмилателната система. Това също може да бъде признак на ракова инфекция, която може да повлияе както на апетита ви, така и на способността на организма ви да премахва отпадъците след разпространението й в черния дроб.

Необясними промени по ноктите ви: Това обикновено е признак на няколко вида рак. Точки под ноктите и кафяви или черни линии често са признак за рак на кожата. Белите или светли нокти обикновено са признак на чернодробна недостатъчност или симптом за рак на черния дроб.

Заключение

Повечето симптоми на рак могат лесно да бъдат объркани със симптомите на други медицински усложнения. Въпреки това, както се потвърждава от по-горе описаните симптоми, наложително е да потърсите медицинска помощ веднага щом забележите някой от тези признаци. Само последващи изследвания, проведени от професионалисти, могат да потвърдят дали имате раково заболяване.

Хареса ли ви статията? Споделете я с приятелите си!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ