Натривайте лицето си с парче картоф всяка сутрин. Разберете защо!

Здравият и равномерен цвят на кожата на лицето са гордостта на всяка добре поддържана жена. Обикновено са нужни много усилия и средства, за да се постигне желаният резултат. Въпреки това, някои външни фактори, лошият режим на хранене, нарушеният режим на почивка, могат да доведат до влошаване на състоянието на кожата, дори и при редовна поддръжка.

Средства срещу пигментни петна

Един от най-често срещаните проблеми на кожата е хиперпигментацията или по-просто, образуването на петна с различни форми и цвят. Те възникват по много причини: престой дълго време на слънце, бременност, нарушения в работата на жлезите, чернодробни заболявания, липса на витамин С и така нататък. Напълно възможно е да преодолеете този проблем с помощта на някои средства, които не са скъпи и със сигурност се намират във вашата кухня, а най-важното е, че те са напълно естествени.

Натривайте лицето си с парче картоф всяка сутрин. Разберете защо!

Естествени средства за защита срещу увеличена пигментация на кожата

1. Алое

Сокът, който съдържа това растение-чудо, не само способства зарастването на раните и регенерацията на клетките, но и ефективно лекува пигментни петна. Вземете свежо листо от растението, смачкайте го и с получения сок мажете пигментните петна преди лягане.

2. Кисело мляко или кефир

Млечна киселина, която се съдържа в тези продукти, ефективно изсветлява петната, омекотяване и почиства кожата. Използвайте кисело мляко или кефир без добавки като маска за лице. Нанасяйте го върху лицето си за не повече от 20 минути.

3. Картофи

Благодарение на съдържанието на витамин В и никотинамид, това кореноплодно растение помага за обновяване на клетките на кожата и за нейното изсветляване. С парче от суров картоф почиствайте лицето си 3 пъти на ден в продължение на 5 -7 минути.

4. Магданоз

Често причината за пигментни петна по кожата е липсата на витамин С. В този случай помага магданозът. Листата, стеблата и корените на растението смелете на каша или смелете с помощта на блендер. Получената каша нанасете върху чистата кожа на лицето си за 20 минути, след това изплакнете с топла вода и намажете с хидратиращ
крем.

Вижте ощеДомашен крем против бръчки: възстановява и най-лошата кожа!

5. Куркума

Пикантната оранжева подправка е доста популярна на Изток като избелващ агент за кожата. Маската на основата но куркума и сметана се прилага не повече от веднъж седмично. Но това далеч не са всички предимства на куркумата.

6. Краставици

Още нашите баби са търкали лицето си със свежа кора от краставица. И има защо: Зеленчукът подобрява еластичността на кожата, което се дължи на съдържащия се в него колаген, хидратира, подхранва и ефективно изсветлява тъмните петна.

Надяваме се, че статията ще бъде полезна за вас. Бъдете здрави и красиви и споделете съветите за използване на тези естествени средства за избелване на кожата с приятелите и близките си!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ