Нова забрана на плажовете в Италия! При неспазване глоба 300 евро

Нова забрана на плажовете в Италия! При неспазване глоба 300 евро

Италианските власти са въвели нова забрана на всички италиански плажове. Сега за такова дребно нещо може да се наложи да платите глоба от 300 евро!

Това е важна новина за пушачите, които искат да изпушат по цигара на брега. На всички плажове в Италия е забранено хвърлянето на фасове в пясъка. Санкцията за нарушителите ще бъде около 300 евро. Идеята е добра, но това не е достатъчно.

Мнозина смятат, че е необходимо да се забрани пушенето на плажовете в цяла Италия, въпреки че плажът е открито пространство, но там са съсредоточени много хора, чието здраве трябва да бъде вън от опасност. Законодателните органи и общините в страната са заинтересувани от това да се забрани пушенето на националните плажове.

Съгласно новите правила вече са въвели забрана за пушене в автомобила (дори паркиран или по време на шофиране) и в присъствието на бременни жени. Също така, няма да може да се пуши на открито в близост до болници и детски учреждения.

Време е да последваме примера на някои от местните органи на властта, които са забранили тютюнопушенето на плажовете. Учени от Националния онкологичен институт на Милано са провели изследвания на плажа в Бибионе. Резултатите били толкова значими и невероятни, че през 2014 година за първи път в Италия, са
забранили тютюнопушенето в курортите.

Реклама
loading...

Нова забрана на плажовете в Италия! При неспазване глоба 300 евро

При определени условия, замърсяванията от тютюневия дим се натрупват под чадърите. Концентрацията на вредни вещества може многократно да превиши допустимите нива. А нали на самия морски бряг, човек иска да си почива и да вдишва свежия морски въздух, а не да трови тялото си с цигарен дим …

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ