Пирожки с пилешки черен дроб, воденички и сърчица!

Пирожки с пилешки черен дроб, воденички и сърчица!
Пирожки с пилешки черен дроб, воденички и сърчица!

Вкусните руски пирожки могат да се приготвят с различни пълнежи – месо, зеленчуци, яйца, картофи и дори плодове. Днес ще ви представим един изключително вкусен вариант на домашни хрупкави пирожки направени от пилешки дреболийки, задушени в тиган.

Почти всеки град, било то голям или малък, е известен с нещо специално. Някои градове са известни с промишлеността си, а други – с уникалната си кухня. Помните ли невероятните пирожки с черен дроб, които се продаваха преди години по пазарите в Съветския съюз? Те се слепваха с машина и затова формата им беше специфична – цилиндрична и идеална.

Много домакини, не веднъж се опитваха да копират рецептата. Но успяха единици и то само в резултат на многобройни опити и грешки. Ако ви се е приискало да си припомните удивителния вкус на тези пирожки и няма откъде да си ги купите, можете да се опитате да ги приготвите у дома. Ние разполагаме с рецептата.

Пирожки с пилешки черен дроб, воденички и сърчица

Необходими продукти:

Реклама
loading...

. пилешки сърца – 250 грама
. пилешки дробчета – 250 грама
. пилешки воденички – 250 грама
. лук – 250 грама
. вода – 1,25 литра
. пшенично брашно – 1,5 кг.
. мая – 50 грама
. захар – 50 грама
. слънчогледово олио – 1-1,25 литра
. сол – 1,5 супени лъжици
. черен пипер (млян) – на вкус

Начин на приготвяне:

1. Пригответе тесто за пирожките. За да направите това, разтворете маята заедно със захарта в малко топла вода. Нека сместа да престои 10 минути, не повече.

2. Добавете във водата цялото количество брашно, маята и 1/2 супена лъжица сол. А сега добре разбъркайте тестото. След като се справите с това, покрийте съда с тестото с кърпа и го поставете на топло място, за да отдъхва. Достатъчни са 45 минути. Но ние ви съветваме да разбъркате тестото пак след 20 минути, а след това отново да го оставите на топло място. То ще се получи доста течно. Не се притеснявайте, така и
трябва да бъде.

3. Подгответе пълнежа, докато тестото отдъхва. За тази цел, вземете пилешките сърца, дробчетата и воденичките в равни пропорции и ги пуснете през месомелачка с едра решетка.

4. Загрейте тиган и поставете смлените на кайма субпродукти да се задушават, докато омекнат. Това ще отнеме около 25 минути.

5. Посолете и добавете черен пипер към каймата. Смелете в месомелачка лука и го добавете към плънката докато е още гореща. Просто разбъркайте съставките. Не е нужно да запържвате каймата с лука. Оставете плънката настрана, за да се охлади.

6. Загрейте олиото в тиган за пържене.

Вижте ощеПълнен хляб! Много, много вкусно! Проста рецепта!

7. Намажете работната повърхност с мазнина. Вземете две купички. В едната налейте малко олио, в другата – студена вода. Така ще ви бъде по-удобно да миете и да намазвате ръцете си.

8. Намажете чистите си и сухи ръце с олио и отщипнете 6 късчета от тестото (6 късчета за 1 заготовка). Сега, отново измийте ръцете си и ги подсушете. Намажете ги с олио. Поставете 1 парче тесто върху дланта си и го оформете като палачинка.

9. Поставете от плънката с лъжица и я разпределете по цялата дължина. След това завийте тестото на руло. Пуснете пирожката в загрятата мазнина да се пържи. За пореден път, намажете ръцете си с олио и направете същото с останалите 5 късчета тесто.

10. Пържете докато пирожките равномерно се зачервят.

Тъй като тестото е доста лепкаво, оформянето на пирожките съвсем не проста работа. Съветваме ви да не се страхувате да работите с него. Преди да намажете ръцете си с олио отново, измийте ги добре и ги подсушете. Ще ви е нужно известно време, но повярвайте ни, бързо ще се научите как да се справяте с тестото и плънката.

Пригответе и се насладете на тези вкусни и хрупкави пирожки у дома. Разкажете за тях и на приятелите си!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ