Лимон можете да си отгледате с помощта на картоф, мед и канела!

Лимон можете да си отгледате с помощта на картоф, мед и канела!
Лимон можете да си отгледате с помощта на картоф, мед и канела!

Лимон се използва от някои хора  по време на готвене, докато други се радват на многобройните му положителни качества в областта на козметиката, почистването, полирането и други сфери на живота.

Мога да кажа с увереност, че ще намеря лимон в хладилника си, практически в почти всяка секунда!

Разбира се, предимствата на този продукт – са просто безкрайни!

Лимоните са натурално средство срещу инфекции, храносмилателни и сърдечносъдови проблеми, както и срещу много свързани със стреса състояния.

От друга страна те са ключова съставка в много ястия от почти всяка кухня и се отглеждат по целия свят. И макар че повечето от нас едва ли ще искат да консумират лимоните сурови, тези цитрусови плодове са често използвани за приготвяне на лимонада и други напитки, за гарниране на ястия и за разтваряне на упорити мазнини.

Реклама
loading...

Те са са нещо повече от любим плод –  с лимон можете на си направите препарат против петна или освежител за въздух.

Традиционната медицина отдавна използва лимона заради лечебните му свойства и естествената способност на съставките му да се борят с инфекциите и да подобряват различни функции на тялото. Лимонът има силно изразени антибактериални свойства, благодарение на богатото си съдържание на витамин С.

Освен че се бори с инфекциите и понижава високата температура, лимонът облекчават и симптомите на ангина и възпалено гърло като прочистват дихателните пътища. Има и силно изразен диуретичен ефект – помага на организма да отдели излишните течности.

Така че защо да не си отглеждаме лимони у дома? Защо трябва всеки път да отиваме до магазина, когато имаме нужда от този кисел цитрусов плод?

Вижте още: Как се колтучат домати и защо е нужно да го правим навреме?

Следващото видео ще ви покаже как можете да отгледате лимоново дърво у дома с помощта на … картоф!

Задължително гледайте филма и не забравяйте да споделите статията с приятелите си!

Моля, споделете тази интересна информация с приятелите си!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ