Сладолед по домашна рецепта-много вкусен и готов само за 5 минути

Сладолед по домашна рецепта-много вкусен и готов само за 5 минути

Сладолед от магазина най-вероятно никога не бихте си купили, ако сте от хората, които се опитват да използват само естествени и висококачествени продукти и храни. В крайна сметка, съставът на някои видове сладолед наистина ви кара да желаете нещо по-добро. Ето защо, ние ви предлагаме да отделите само 5 минути от времето си и използвайки само натурални съставки, да си приготвите сами свой домашен.

Трудно е да си представим лятото без сладолед! Но ето само един нюанс – цените в магазините на този деликатес направо “хапят”, а и да бъдем сигурни за състава му е трудно, така че е добре да помислим за някаква алтернатива. Най-лесният вариант – е да си приготвим сами сладолед, което се оказва, че не е толкова трудно, колкото изглежда!

Вижте още: Пригответе си тази интересна торта с извара и кондензирано мляко

Рецепта за вкусен домашен сладолед

Необходими продукти:

Реклама
loading...

. една бутилка кондензирано мляко
. 800 грама сметана за разбиване с 33% масленост
. 2 супени лъжици какао

Начин на приготвяне:

Смесете какаото и кондензираното мляко, добавете сметаната и разбийте добре с миксера. Остава само да замразите получената въздушна маса. Съвсем просто, нали?

Имайте предвид, че в крайна сметка се получава около 1 килограм сладолед. Ако искате по-малко сладък вариант, можете да намалите количеството на кондензираното мляко. И разбира се, никой не ви забранява да добавяте различни видове ядки, резенчета плодове и така нататък.

Главното е, че разполагате с основната рецепта, а да я обогати с разнообразие от любимите си аромати, може всеки според вкуса си. Аз лично обичам обикновен бял ванилов сладолед, а децата ми предпочитат шоколадов. Така че приготвям няколко вида наведнъж, за да угодя на всички, защото всичко е толкова просто и бързо, че е лесно да се направи. Опитайте и ще се убедите, не само в бързината на приготвянето,
но и в чудесния освежаващ вкус на това домашно приготвено лятно изкушение.

Хареса ли ви статията? Споделете тази рецепта с приятелите и близките си.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ