Царевицата оказва се, че до сега винаги съм я варила неправилно!

Царевицата оказва се, че до сега винаги съм я варила неправилно!
Царевицата оказва се, че до сега винаги съм я варила неправилно!

Царевицата е много вкусна и хранителна и е подходяща както за салати, така и за супи и ястия, а също така и за директна консумация.

Важното е да я сварите правилно, за да може тя да не изгуби полезните си вещества, а в същото време да има приятен вкус, на който вие и вашите близки да се насладите.

Сега точно е времето да хапвате варена царевица, която е не само невероятно вкусна, но и полезна в превенцията срещу много болести.

Сякаш лятото е най-подходящият сезон за приготвянето и консумацията й. На плажа или в града в парка, вкъщи или на планината – сигурно малко са хората, които не обичат да си похапват млечна царевица. Но едва ли някой си е помислял колко полезна е тя. Освен срещу ленивите черва и запека, царевицата има способността да намалява високия холестерол, да подобрява паметта и да помага при диабет тип 2.
Според последни изследвания на учените полезната варена царевица е направо лечебна. Те направили опити, които доказали, че два-три кочана варена царевица дневно могат да подобрят паметта ни, да изчистват натрупания холестерол и да се борят с високите нива на кръвна захар при хора с диабет тип 2.

Вижте още: Пригответе сарми със зеле по нов начин! Неустоимо вкусни са!

Учените открили, че хората, които ядат варена царевица всеки ден, получават 22 на сто повече от полезните за организма влакна, които са задължителни при правилен и здравословен хранителен режим.
Знае се, че царевицата съдържа въглехидрати, магнезий, фолиева киселина, протеини и други много важни хранителни вещества, които намаляват риска от сърдечни заболявания.

Ето как да си приготвитите правилно невероятно вкусна и полезна варена царевица!

Кочаните задължително разделете на две. Поставете половинките кочани в тенджера и ги залейте с вода. Веднага след като водата заври, добавете в тенджерата 1 чаша мляко и 1 прилично парче масло. Оставете царевицата да къкри в продължение на още 8 минути. И сте готови! Така сварените кочани се поръсват със сол. Царевицата получава маслен вкус и става изумително вкусна.

Не забравяйте да споделите с приятелите си тази рецепта!

Добър апетит!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ