Марината, която е универсална за всякакви зеленчуци!

Марината, която е универсална за всякакви зеленчуци!
Марината, която е универсална за всякакви зеленчуци!

Марината, която е универсална и може да се използва за всякакви зеленчуци – не е ли удивително! Почти всяка домакиня приготвя зеленчуци за зимата, мариновайки ги и затваряйки ги в буркани. Колко приятно е да отвориш вратата на килера и да откриеш там разноцветни буркани с домати, краставици, чушки. В студеното време, когато в градината няма пресни зеленчуци, тези апетитни полуфабрикати перфектно допълват всяко ястие.

Съществуват много рецепти за това как да се приготви марината за зимнината от зеленчуци, но сред тях има една универсална. За да не ровим всеки път в прашните миналогодишни записки, когато приготвяме зимнината, добре е да запомним само един начин, който е подходящ за почти всички зеленчуци.

Ето я и рецептата, която ние ви предлагаме и която е универсална и можете да използвате за всякакви зеленчуци:

Необходими продукти:

. вода – 1 литър
. захар – 1/2 чаша
. сол – 1 чаена лъжичка
. оцет 9% – 70 милилитра

Начин на приготвяне:

1. Измитите зеленчуци разпределете в целия обем на бурканите, залейте ги с вряща вода, покрийте ги с капак и ги оставете да се охладят. След това изсипете водата в тенджера, върнете я отново на котлона и изчакайте докато заври. Изсипете водата пак в бурканите и ги покрийте със стерилизирани капачки.

Вижте още: За феновете на печените ябълки: италиански селски пай!

2. След като водата се охлади, трябва да я отцедите и да разтворите в нея солта и захарта. Поставете маринатата на котлона да кипне и добавете оцета. Залейте с тази марината зеленчуците, затворете и запечатайте бурканите със стерилизирани капачки.

Апетитните заготовки с универсална марината не е необходимо да се стерилизират, просто обърнете бурканите с капачките надолу и ги оставете да изстинат. Съветваме ви да запишете тази рецепта в бележника си, така че да ви е винаги под ръка в подходящия момент!

Хареса ли ви статията? Не забравяйте да споделите тази невероятна рецепта с приятелите си!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ