Кървенето на венците ми спря с този домашен прах от коприва

Кървенето на венците ми спря с този домашен прах от коприва
Кървенето на венците ми спря с този домашен прах от коприва

Кървенето на венците е проблем, с който се сблъскват много хора днес. Повечето обикновено се опитват да се справят като използват специални пасти за зъби и продукти, които се продават в аптеките и които обикновено са доста скъпи. Миенето на зъбите с паста за зъби е нещо толкова естествено, че малцина се замислят за някаква алтернатива. Най-лесно е да отидем просто до магазина и да си купим една тубичка с ароматизираното средство и с лекота да постигнем красота в устата си. А какво ще кажете за зъбния прах? Не, не обикновен прах, а най-полезния прах за здрави зъби и венци.

Ние ще споделим с вас рецепта за домашен зъбен прах от листата на коприва, който ще ви дари със здрава и красива усмивка.

Зъбен прах

Копривата отдавна се използва в рецептите на народната медицина. Това е една отлична храна и първокласен лечител. Тя съдържа голямо количество витамин С, витамин В, каротин, протеини, много хлорофил и минерали.

Това изключително полезно растение може да купите от местна аптека или да си го набавите сами. Младите листа на растението се използват широко в козметиката, дерматологията и гинекологията. С коприва се приготвят различни ястия и се запарва чай, правят се целебни отвари и прахове. Това не е просто растение, а истински лечител!

Кървенето на венците ми спря... Дори зъболекарят не повярва!

Препарати на базата коприва широко се използват в стоматологията за профилактика на кървенето на венците и кариес. Поради уникалните кръвоспиращи и противовъзпалителни свойства, зъбният прах от коприва помага много за справяне с кървенето на венците при катарален гингивит, а също така облекчава болката и
значително намалява възпалителния процес.

Кървенето на венците ми спря... Дори зъболекарят не повярва!

Зъбният прах от коприва се приготвя много лесно! Следвайте нашите инструкции и вие лесно ще се сдобиете с полезно и екологично средство за хигиена на устната кухина.

Начин на приготвяне и приложение

1. Зъбен прах може да бъде приготвен от листата, корените, цвета и семената на копривата. Без съмнение, за събиране на лечебния материали трябва да изберете екологично чисти райони, по-далеч от шосета и източници на промишлено замърсяване. В противен случай, вместо положителните ефекти ще получите обратна
реакция.

Коприва се събират три пъти на сезон. Първият път е през месец май, когато се появява първата коприва, вторият – по време на периода на цъфтеж, а третият – когато е периодът на появата на семената на растението.

Кървенето на венците ми спря... Дори зъболекарят не повярва!

Вижте още: Ако имате диабет, приемайте тези 2 съставки и ще подобрите състоянието си!

2. Всички съставки се сушат на тъмно място. Когато суровината е готова, копривата внимателно се смила в кафемелачка, премахвайки предварително всички клонки. И ако не сте мързеливи и добавите смлени корени на растението, готовият прах ще придобие жълтеникав отенък и приятен вкус.

3. За профилактика на кариес и кървене на венците е достатъчно използването на прах от коприва 1 път на седмица. Това средство ефективно лекува проблеми със зъбите, то е напълно безвредно, има по-малка абразивност, отколкото продуктите от магазина и най-важното – дарено е от самата природа.

Кървенето на венците ми спря... Дори зъболекарят не повярва!

Не забравяйте, че редовните профилактични прегледи при стоматолога и рационалната хигиена – са ключът към здравата и красива усмивка! Моят лекар одобри този домашен лек за хигиена на устната кухина. Така че защо не опитате и вие?

Споделете тази полезна статия с приятелите си в социалните мрежи, а в коментарите си ни кажете какви домашни средства за хигиена на устната кухина, вие знаете.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ