Напитка чудо, с която още баба ми се е лекувала.Открих рецептата!

Напитка чудо, с която още баба ми се е лекувала.Открих рецептата!
Напитка чудо, с която още баба ми се е лекувала.Открих рецептата!

Напитка, приготвена от естествени продукти може да лекува по-ефективно от повечето съвременни лекарства. В наши дни, съвременната медицина е много развита, но все повече и повече хора вече не се доверяват на аптечните лекарства и търсят рецепти на древната народната медицина. Най-здравословната храна, е естествената храна на региона, в който пребивава човек. Същото може да се каже и за напитките.

И именно за това ние решихме да открием и да споделим с вас една рецепта за древна тинктура. Нашите предци използвали Сурица – древна енергийна напитка. Наричат я още – “Питен мед”, тъй като тя се приготвя с мед и билки, а след това се суши на слънце.

Напитка чудо, с която още баба ми се е лекувала.Открих рецептата!

Рецепта за Сурица

Съществуват много рецепти за Сурица, всичко зависи от предназначението на подбраните билки, тяхното количество и количеството на меда. Билките могат да са градински, диви, цъфтящи и ароматни – всички те са подходящи за приготвяне на Сурица.

Реклама
loading...

Билки и плодове: биденис, киселец, листата на бергения, диви ягоди, лайка, морски зърнастец и липов цвят, млади листа от репей, млад златен корен (Rhodiola Rosea), кримска лимонена трева.

Ако нямате възможност да съберете всички билки в един период, можете да ги изсушите и да ги поставите хартиен пакет или в марля и да ги съхранявате докато стане време за приготвяне.

1. Събраните билки и горски плодове поставете в дървено корито, сушете ги на слънце през деня, а през нощта ги накисвайте в прясна вода. Повтаряйте сушенето и накисването в продължение на повече от два дни.

2. Преместете сместа в глинен съд, залейте я с вода и я преместете на слънце. Ако дните са горещи, листата се събират след два дни. Ако, напротив – дните са по-хладни, е възможно да се подържат малко по-дълго. След това отстранете листата, а съдържанието изсипете в една бутилка. Затворете я плътно и я поставете на хладно място.

Вижте още: Джинджифил за пречистване на организма! Без повече болести!

Тази напитка се пие топла на гладно преди лягане. Ако добавите градински чай, ще получите чудесно сънотворно средство.

Тази напитка не е само лечебна. Ние в нашето семейство спряхме да купуваме шампанско. И защо? Защото сурица перфектно го заменя. Най-удивителното, разбира се – това е вкусът. А вкусовете могат да бъдат толкова, колкото е необходимо. Тук е мястото да се развихри фантазията на домакинята. Ако сложите диви ягодови листа и мента – ще получите един вкус, а ако сложите малини, естрагон, ябълка – друг. А ако
използвате бял равнец, касис и т.н. – … трети.

Ние подготвихме за вас само една от множеството рецепти за тази енергийна напитка.
А какви средства от народната медицина използвате вие , за да се лекувате? Споделете с нас в своите коментари, те са много ценни за нас.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ