Болката и умората в краката ви ще изчезнат само след 5 минути!

Болката и умората в краката ви ще изчезнат само след 5 минути
Болката и умората в краката ви ще изчезнат само след 5 минути

Болката и умората в краката и гърба, често пречат да извършваме всекидневните си задължения. Краката са много важни за живота ни. Често забравяме да се грижим за тяхното здраве. Но те допринасят за доброто състояние на различни части на тялото.

Ако стоите или ходите неправилно, това може да предизвика или да усложни болките в коляното, гърба и врата.

Вижте как да се отървете от болката в краката си и да облекчите болките в гърба, да премахнете умората и да подобрите кръвообращението с помощта на тези прости, но ефективни съвети.

Ще почувствате резултатите още след първото занятие! Това е толкова ефективно, опитайте го!

6 упражнения, които ще ви помогнат да се почувствате по-добре:

1. Загрейте краката си, свивайки пръстите си.

Изправете се и леко сгънете коленете си. След това свийте пръстите опирайки ги в пода, останете в тази позиция в продължение на 3 секунди. Направете 10 повторения. Препоръчително е да се изпълнява това упражнение 3 пъти на ден, за да се подобри кръвообръщението на краката и стъпалата.

2. Разходка на пръсти в продължение на 20 секунди.

Разходката на пръсти, ще спомогне за укрепване на мускулите на краката, както и на сухожилията. След като завършите с това упражнение, направете почивка в продължение на 15 секунди и повторете упражнението 5 пъти, а може и повече.

3. Ако чувствате скованост в глезените, болки в гърба, бедрата и коленете се препоръчва да правите следното упражнение:

Легнете на една страна на пода и повдигнете единия крак над главата си, така че да можете да поддържате с ръцете си глезена. Сега направете кръгово движение със стъпалото по посока на часовниковата стрелка 10 пъти. Обърнете се на другата страна и повторете упражнението и с другия крак. Направете по 3 повторения за всеки крак.

4. Изправете се, поставете краката на ширината на раменете, сгънете коленете и леко наклонете тялото под ъгъл от 45 ° спрямо земята.

Повдигнете петите и останете в това положение в продължение на 20 секунди. Върнете се в изходна позиция, отпуснете се и повторете същото движение още два пъти.

Вижте още: Изправете гръбначния си стълб с помощта на това упражнение!

5. Дръжте молив с пръстите на краката си.

Вземете молива от пода с пръстите на крака си и повдигнете нагоре крака. Задръжте в тази позиция в продължение на 10 секунди и отпуснете молива. Направете това 5 пъти с всеки крак.

6. Търкаляне на топка за тенис.

В седнало или изправено положение, както ви е удобно, сложете крака си върху топката и я търкаляйте в различни посоки в продължение на минимум 5-7 минути. Това упражнение отлично масажира стъпалата, облекчава болки в ходилата, краката, гърба и подобрява кръвообращението.

Всички упражнения са много прости и много ефективни, ще почувствате резултатите след първото занятие!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ