Паяците в дома ви ще изчезнат лесно с това просто средство!

Паяците в дома ви ще изчезнат лесно с това просто средство!
Паяците в дома ви ще изчезнат лесно с това просто средство!

Паяците понякога дотолкова са се населили във вашия дом, че вие просто нямате силата да издържите да ги наблюдавате по стените и всеки път, когато обирате паяжината и поредния паяк – на негово място се появява нов. Какво да направите в такива ситуации, ако нямате желание да използвате различни химикали, за да се справите с тях. Както винаги, ще ви помогнат народните средства и етеричното масло от мента.

Повечето паяци живеят на открито, но има и такива, които обичат да споделят подслона си с хората.

По-често в жилищата и къщите се заселват дългокраки паяци – сенокосачи (изграждат неправилна паяжина), както черен домашен паяк и сив паяк (те се стараят да изграждат правилно структурирани мрежи).

Паяците, живеещи в домовете ни, не причиняват особена вреда на хората. Дори обратното: те помагат да се борите с молци, мухи и други насекоми като хлебарки. Но мрежата от паяжини в ъглите на стаите и перспективата за увеличаване на популацията от членестоноги не са нещо много привлекателно за хората.

Ако в дома ви са се появили много паяци, те са намерили постоянен източник на храна за себе си. Следователно, ако е възникнала нужда да се отървете от паяците, необходимо е първо да разберете какви други насекоми са се размножили във вашето жилище и да организирате и тяхното премахване.

За да се премахнат членестоногите, не е необходимо да се прибягва до пестициди. Има прости средства, които бързо ще принудят паяците да напуснат жилището ви.

Вижте още: Страхотен трик, с който да премахнете вредителите от стайните растения

Етеричното масло от мента е най-популярното средство за борба с паяците. Те не го понасят! За да приготвите естествен репелент, в 100 милилитра вода добавете 2-5 милилитра етерично масло от мента , изсипете тази смес в бутилка с пулверизатор и внимателно я разклатете.

Паяците в дома ви ще изчезнат лесно с това просто средство!

По време на следващото почистване на дома, напръскайте с приготвената смес всички отвори на прозорците и вратите, ъглите и пролуките в жилището. След това повторете тази процедурата след 2-3 дни. Ще видите, че паяците скоро ще отидат да си търсят нов по-подходящ дом, а къщата ви ще бъде изпълнена с магически аромат!

Виждате колко е лесно да се отървете от паяците в дома си, без да използвате вредна химия и не е нужно да ги убивате, защото казват, че да се смачкват паяците, които живеят в една къща, не е на добро.

Споделете тази публикация и с вашите приятели.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ