Сладко от кайсии като на баба – прозрачно и с цели парченца плод!

Сладко от кайсии като на баба - прозрачно и с цели парченца плод!
Сладко от кайсии като на баба - прозрачно и с цели парченца плод!

Сладко от кайсии, както баба ми го приготвяше – един невероятен вкус, който си спомням от детството! С това сладко намазвах филийка хляб и пиех прясно мляко. Беше нещо изключително вкусно. Днес реших да споделя с вас тази проста рецепта за приготвяне на вкусно сладко от кайсии, като в детството.

Сладкото от кайсии е толкова деликатно, така слънчево и толкова вкусно! В тази рецепта, ще се научите как да приготвите прозрачно сладко кайсии с цели парченца от този ароматен плод.

Необходими продукти:

. кайсии;
. захар-кристална.

Сладко от кайсии като на баба - прозрачно и с цели парченца плод!

Реклама
loading...

Начин на приготвяне:

1. Измийте кайсиите, разделете ги на половинки и поставете един ред на дъното на тенджерата, в която ще варите сладкото.

2. Поръсете ги с равномерен слой захар. Продължете по същия начин като редувате слой кайсии, слой захар.

3. Разчупете костилките и отделете ядките. Сложете ги и тях в тенджерата.

4. След като поръсите всички кайсии със захар, приберете тенджерата в хладилника за 1 ден. През това време захарта ще се разтопи, ще се отдели сиропът и кайсиите ще станат прозрачни.

5. Извадете тенджерата от хладилника, поставете я на огъня на средна температура и изчакайте да заври сместа. През това време не се намесвайте и не разбърквайте! След като сладкото заври – отстранете образувалата се пяна, намалете до най-ниската степен огъня и варете в продължение на 40 минути.

Вижте още: Малко портокали и извара – чудесен резултат 

6. Разсипете готовото сладко в бурканчета, още докато е горещо. Охладете го в бурканите.

И това е всичко! Както виждате, действително е много просто, сладкото се получава с невероятен кехлибарен, слънчев цвят и най-важното е, че в него има цели парченца от кайсии. Наистина много ценя тази рецепта, защото по нея баба ми приготвяше това прекрасно сладко от кайсии в детството, чийто вкус още си спомням. Просто го обожавам.

Добър апетит!

Споделете тази рецепта с вашите приятели!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ