Мажете краката си с това масло и няма да имате проблеми с вените!

2563
Мажете краката си с това масло и няма да имате проблеми с вените!
Мажете краката си с това масло и няма да имате проблеми с вените!

Невенът е билка, която произхожда от Индия. Повечето от магическите ритуали по света са се правили с тази билка. Невенът е изключително красив със своя очарователен оранжев цвят. Установено е, че масло от тази билка има способността да пречиства кръвоносните съдове, да успокоява, както и да намалява нивото на холестерола в кръвта, особено в комбинация с глухарче и глог.

Най-новите изследвания са установили, че невенът понижава кръвното налягане и действа като леко седативно средство, тъй като отпуска кръвоносните съдове, затова се препоръчва и при ангина пекторис.

Сега е точното време да си направите масло от невен, по следния начин:

Вземете 50 цветя от невен, измийте ги добре и ги подсушете от водата. След това ги натопете в един литър зехтин, в голям буркан.

Колкото по-качествен е зехтинът, който използвате, толкова и маслото ще бъде по-добро. Затворете буркана и го оставете за 4-5 седмици на слънце. Използвайте го за лечение на изгаряния, за облекчаване на разширени вени, за лечение на увредена от слънцето кожа.

Реклама
loading...

Можете да направите и мехлем срещу разширени вени:

Загрейте половин килограм свинска мас на слаб огън. Когато се стопи напълно, добавете две шепи свежи цветя от невен и една шепа сухи, както и зелени, бодливи черупки от див кестен. Оставете да се образува пяна, отстранете от огъня и разбърквайте в продължение на пет минути.

Вижте още: Вижте как този корен лекува ракаи то само за 48 часа

Покрива се и се оставя на хладно място за 24 часа. След това отново поставете на слаб огън при постоянно разбъркване, докато се разтопи напълно. Прецедете през стерилна марля и съхранявайте мехлема в чист и сух стъклен буркан.

Съхранявайте на тъмно и сухо място. Мажете вените с този мехлем всяка вечер, без да масажирате. Освен това, пийте чай за пречистване на организма.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ