Вижте някои интересни приложения на речните камъни

4226
Вижте някои интересни приложения на речните камъни
Вижте някои интересни приложения на речните камъни

Често хората когато почиват на море или на река събират камъчета. На въпроса: защо?, Често можете да чуете: “просто така”. Но след такива събирания на красиви камъчета, те просто нямат къде да ги поставят у дома. Именно поради тази причина днес сме подготвили за вас селекция от приложения на всички тези камъчета.

Най-разпространеното от всички приложения е за декориране на саксии за цветя. Ето няколко идеи за вас.

Реклама
loading...

Също така, често камъчета или големите камъни украсяват територията близо до къщата или парцел в селска къща, като са разпръснати в красиви форми.

Наскоро в интернет се появи страхотна идея. Килим от камъни – красиво и необходимо! Върху тях можете да поставите мокри обувки и да не се страхувате, че ламината в коридора ще се надуе или ще има неприятна мръсна локва от обувките.

Малки камъчета могат да се използват като декор за огледало или снимка.

Картините от камъни са много красиви. Те са красиви и уникални със своята простота!

Надяваме се, че сред тези прекрасни идеи ще откриете нещо полезно за вас.

Вижте още: Кулинарни хитрости за които не сте чували преди! Впечатли ме №7

ЛЮБОПИТЕН ФАКТ

Ако вървите по бреговете на реките, можете да намерите много полезни строителни и довършителни материали. Всички камъни на брега минават естествена обработка и не се нуждаят от допълнително полиране. Това са отлични декоративни елементи на всеки пейзаж.

Красиви, уникални и рядко срещани са речните перли – кръгло образувание, което се формира вътре в черупката на някои мекотели, в резултат на попадане на чуждо тяло в тях. Обикновено цветът на перлите е бял, понякога розов и сметанов, както и жълт, син, зелен и черен.

За съжаление, в наши дни речните перли са изключително редки, поради невероятнотата им популярност през Средновековието, което е довело до почти пълното унищожаване на колониите на речни мекотели, които произвеждат този уникален камък.

 

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ