Летен проблем – Ето как да излекувате врастнал нокът!

706
Летен проблем - Ето как да излекувате врастнал нокът!
Летен проблем - Ето как да излекувате врастнал нокът!

Инфекцията и възпалението на кожата и тъканите около ноктите на краката за много хора е голям проблем. Болка и гной са последици от възпалението, което се получава, когато нокътя е врастнал към кожата.
Врастнал нокът на пръста е състояние, при което краищата на ноктите захващат заобикалящата ги кожа и продължават да растат в нея. Това може да бъде много болезнено и неприятно преживяване и най-лошото е, че е възможно да се повтори.

Това се случва в резултат на носенето на тесни обувки, чорапи, наранявания, лоша хигиена, деформация на колена и нокти. Най-често страда палеца на крака.

Засегнатата област причинява зачервяване, подуване и силна болка. За това много допринася носенето на обувки и понякога дори и на чорапи.

Ако не реагирате на първите признаци, възпалената инфекция може да се натрупа дълбоко под кожата и допълнително да увеличи болката и да усложни цялостното състояние.

Ако потърсите медицинска помощ, ще ви предпишат орален антибиотик за инфекцията и ако този проблем се повтори – операция, за да се премахне изцяло или частично нокътя.

Реклама
loading...

Ето защо при първите признаци трябва да реагирате незабавно, за да не позволите на възпалението да се усложни:

– веднага направете превръзка от листа от алое:
Използвайте готов гел от алое или 1 лист алое и го нанесете директно върху засегнатия участък.

Вижте още: Вижте кой вид мед какво лекува

След това обуйте чорапи и оставете да действа в продължение на 12 часа. Повторете процедурата, докато възпалението изчезне.

Алоето действа антисептично, противовъзпалително, аналгетично, хидратира и омекотява кожата. Ако сте реагирали бързо, зачервяването ще намалее за един ден. В противен случай процедурата трябва да се повтаря няколко дни.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ