Ликьор от ягоди в домашни условия – много ароматен и освежаващ!

Ликьор от ягоди в домашни условия - много ароматен и освежаващ!
Ликьор от ягоди в домашни условия - много ароматен и освежаващ!

Този ликьор от ягоди е за всички, които са истински любители на гурмето и обичат да се глезят с ароматни напитки с изтънчен вкус. Препоръчваме ви да се възползвате от нашата рецепта и да се опитате да го приготвите сами у дома. Ние ще използваме ягоди, а вие можете да ги замените и с друг любим ваш плод.

И така, нека започнем! Ето какво трябва да направите, за да приготвите този ароматен домашен ликьор:

Необходими продукти:

. 0,5 килограма зрели, сладки ягоди
. 0,5 литра водка или спирт, разреден до 40-45%
. 250-300 грама захар
. 1/2 част от голям лимон
. 200 милилитра питейна вода

Ликьор от ягоди в домашни условия - много ароматен и освежаващ!

Реклама
loading...

Начин на приготвяне:

Ягодите се измиват, премахват се дръжките им и се нарязват на половини (ако плодовете са по-едри, тогава е възможно и на четвъртини). Поставят се в еднолитров буркан и се заливат с водка. При това е важно всички плодове да са покрити с водка. Можете от нея да вземете по-голямо количество и да я налеете до самия края на буркана. Също така добавете към тази настойка сока на половин лимон – той ще придаде на напитката приятна киселинност.

Бурканът трябва да се остави за 7-10 дни на прозореца, за предпочитане е – да е слънчев. След това настойката е нужно внимателно да се прецеди през марля, без да се натискат ягодите и да се добави захар към плодовете, които остават в буркана. Той се затваря и се оставя настрана.  Бурканът с ягоди и захар трябва внимателно да се разклаща от време на време и да се изчака да постои настрана за още 2-3 дни, докато захарта напълно се разтвори.

Изцедете сиропа от буркана, добавете 200 милилитра вода към плодовете, разбъркайте и излейте остатъците от сироп. Смесете алкохолната ягодова настойка със сиропа, пресипете в буркан и забравете за него още 3-5 дни. През това време ликьорът ще се избистри и може да бъде отделен от утайката, а след това да бъде филтриран.

В резултат – трябва да получите вкусен ликьор с красив “ягодов” цвят. Алкохолното му съдържание няма да надвишава 15%, но вкусът и ароматът са просто божествени.

Вижте още: Най-вкусният лимонов крем в целия свят! Уникален е!

Да се пие този ликьор е най-добре в охладено състояние.
И вече не си струва да купувате от магазина някакъв си измислен ликьор, след като имате вече качествен.

Ликьор от ягоди в домашни условия - много ароматен и освежаващ!

Сега вие можете самостоятелно да приготвите този естествен, без ароматизатори и други химии, вкусен, ароматен и нежен ликьор. А да го пиеш – е истинско удоволствие. Опитайте, уверяваме ви, че ще ви харесат резултатите от вашите усилия!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ