Сок от бъз – най-доброто лекарство за сезонни настинки!

Сок от бъз - най-доброто лекарство за сезонни настинки!
Сок от бъз - най-доброто лекарство за сезонни настинки!

Черният бъз е цяла аптека за нашето здраве, стига да знаем как да го използваме. Плодовете му са богати на антицианови съединения, които оказват голяма роля при неутрализирането на свободните радикали. Огромно е съдържанието на пектин и целулоза в него, а освен в това в растението се съдържат много ценни минерали и микроелементи.

Когато бях малка, по-голямата ми сестра често страдаше от настинки и дълго боледуваше. Лекарите казаха, че има слаб имунитет и предписваха много и различни лекарства, които не помагаха особено. Но един ден всичко се промени …

У нас дойде на гости една приятелка на баба ми от село. Тази жена, въпреки напредналата възраст, беше в много добра форма и изпълнена с енергия. Освен това Нина Станиславовна се славеше с дълбоката си житейска мъдрост. Тя посъветва майка ми да приготви за Илона – моята сестра, една специална напитка от бъз.

Сок от бъз - най-доброто лекарство за сезонни настинки!

Само след седмица на приемане на напитката, сестра ми се възстанови от поредната простуда, а шест месеца по-късно никой не можеше да повярва, че това момиче е било често боледуващо дете.

Реклама
loading...

Сироп от бъз

В основата на напитката е сок от плодовете на черен бъз. Това растение убива всички вируси в организма и укрепва имунната система.

Сок от бъз - най-доброто лекарство за сезонни настинки!

Още в древни времена, полезните свойства на бъза са били посочено от “бащата на медицината” – лечителят и доктор Хипократ. Тогава това растение било считано за свещено, тъй като можело да даде на хората здраве и дълголетие. Сред древните славяни, например, бъзът е бил на голяма почит. В някои населени места и до днес е обичайно хората да покланят глава, когато видят бъз, в знак на признание за неговата лечебна сила.

Бъзът се използва в народната медицина за борба с много заболявания. А в комбинация с мед и лимонов сок, напитката ще ви предпази от вируси, бързо ще реши проблема с неприятната настинка и ще ви дари със силно здраве и дълголетие.

Ние сме подготвили за вас рецепта за напитка от бъз срещу сезонни настинки и други заболявания. Което и да е заболяване вече няма да ви плаши!

Необходими продукти:

• 450 милилитра сок от бъз
• 1 супена лъжица мед
• 4 супени лъжици лимонов сок

Сок от бъз - най-доброто лекарство за сезонни настинки!

Начин на приготвяне:

1. Изсипете сока от бъз в тенджера и добавете лимоновия сок към него. Изчакайте сместа да кипне.

2. След като кипене, оставете напитката да поври на слаб огън в продължение на 30 минути. Изчакайте я да се охлади малко.

3. Добавете супена лъжица мед и внимателно разбъркайте сиропа.

4. За постигане на най-добри резултати, напитката трябва да се приема топла.

Сок от бъз - най-доброто лекарство за сезонни настинки!

Съвет

Обърнете внимание! За да приготвите сока от бъз, трябва да използвате само зрели плодове. В незрелите плодове се съдържат силни киселини, опасни за човешкото здраве.

Сок от бъз - най-доброто лекарство за сезонни настинки!

Вижте още: Дафиновият лист и неговите уникални ползи за здравето

Тук задължително трябва да се отбележи, че в природата има и червен бъз. Това растение е много отровно! Ето защо, когато събирате плодовете, трябва да внимавате много да не бъркате тези два вида.

Напитката от бъз е не само мощно средство за лечение на настинки. Антивирусните му свойства правят сиропа отличен съюзник при лечението на сърдечно-съдови заболявания, както и при елиминиране на храносмилателни и кожни проблеми. Използването на сиропа ви гарантира, че ще бъдете по-силни и по-устойчиви на всякакви изпитания за вашето здраве.

Опитайте се да приготвите тази чудодейна напитка у дома. Също така, споделете рецептата с приятелите си, те ще ви бъдат благодарни.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ