Убийте рака, отстранявайки само един продукт от вашето меню!

Убийте рака, отстранявайки само един продукт от вашето меню!

Лишавайки рака от от любимата му храна – вие, или вашите приятели правите възможно най-доброто нещо, за да се справите с болестта!

Въпреки че всички наши клетки се нуждаят от глюкоза (част от състава на захарта, която се превръща в енергия), ракът процъфтява в организъм, препълнен с прости въглехидрати (които се превръщат в захар) и рафинирана захар, идваща от преработените хранителни продукти и твърде сладките лакомства.

Ако вие или някой от вашите приятели страдате от рак, най-доброто, което можете да направите, е да лишите болестта от любимата й храна – захарта.

Д-р Ото Уорбург и други здравни експерти от 20-те години на миналия век говорят за това как захарта е много харесвана от рака, но изненадващото е, че много лекари не съобщават това на пациентите си с рак. Дотогава, докато те продължават да ядат преработени храни, пълни с всякакви вредни неща, за тях най-вероятно ще бъде още по-трудно да се борят с това заболяване.

Немският физиолог, водещ биохимик, доктор по медицина и носител на Нобелова награда е убеден, че ракът може да се измори. Макар че това не винаги е толкова лесно, но е възможно значително да промени хода на играта.

Реклама
loading...

Неговата теория е, че растежът на злокачествени клетки и тумори се предизвиква от клетки, които произвеждат енергия чрез аденозин трифосфат (АТФ) посредством неокислително разграждане на глюкозата (захарта).

Рециркулацията на метаболитите в резултат на този процес, наречена гликолиза и циркулацията на антидиуретичния хормон (AДХ) в организма са причинени от анаеробно дишане. Това е точно обратното на онова, което се случва със здравите клетки.

Здравите, неракови клетки генерират енергия за организма чрез окислителното разграждане на пируват, крайният продукт на гликолизата, което води до окисление на митохондриите.

Ето защо Уорбург стига до извода, че наистина можем да разглеждаме рака като митохондриална дисфункция. Нормалният процес на кислородно дишане в организма се заменя с ферментация на захар. Ако вие премахнете захарта, ракът няма да се развива.

Връзката между захарта и развитието на рака, разбира се, не е нова.

Повечето хора лесно могат да премахнат очевидните виновници, които са богати на рафинирана захар – торти, сладки, бисквитки и др. Проблемът е, че много опаковани храни са пълни с нея, но това е много умело завоалирано на етикетите и опаковките.

Такива продукти като “здравословно” кисело мляко, зърнени храни, пълнозърнест хляб и дори “нискокалорични” храни могат да съдържат голямо количество захар.

Най-лесният начин да се изключи нежеланата рафинирана захар е да се спре закупуването на “готови за консумация” или предварително опаковани храни и поне временно да не се яде в ресторантите.

Вижте още: Овесена вода, която подмладява и обновява кръвта! Невероятно!

Източникът на продукти за много барове и ресторанти са големите компании, които “подправят” своите храни с много захар и сол, за да ги направят по-вкусни след замразяване и транспортиране в камиони в цялата страна.

Дори и салатните подправки могат да бъдат пренаситени със захар.

За да се справите с желанието за сладко, най-добре е да увеличете броя на растителните храни и здравословните протеини от животински произход във вашето меню.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ