Защо трябва домашния любимец да спи в леглото ви?

1264
Защо трябва домашния любимец да спи в леглото ви?
Защо трябва домашния любимец да спи в леглото ви?

Въпреки многото предупреждения, че не трябва да спите в едно легло с вашия домашен любимец, последните проучвания показват, че този навик има много предимства.

Някои учени дори смятат спането с домашния любимец еднакво важно също като здравословното хранене и редовната физическа активност.

Клиниката “Майо” в Аризона проведе проучване, в което са изследвани 40 души, докато спят в едно легло с техните домашни любимци в продължение на 5 месеца.

Резултатите показали, че когато домашните любимеци спят със собствениците си, това допринася за по-здрав сън, но само ако не спят много близо. Най-добре е да бъдат в краката ви или от другата страна на леглото.

Причината за това се дължи на факта, че животните често правят внезапни движения, докато спят, така че събуждат собствениците.

Реклама
loading...

Освен подобряването на съня, това изследване показало също така, че на следващата сутрин собствениците са по-спокойни и изпълнени с положителна енергия.

Вижте още: Не заспивайте с телефон в ръка! Вижте опасните последствия!

Ако все още не искате вашият домашен любимец да спи с вас, същият ефект се постига, ако той спи в една и съща стая с вас.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ