Начинът, по който се държите за ръце показва каква е връзката ви

411
Начинът, по който се държите за ръце показва каква е връзката ви
Начинът, по който се държите за ръце показва каква е връзката ви

Да се държите за ръка с партньора е естествено нещо, което често се прави несъзнателно, спонтанно и непланирано. А, начинът, по който го правите може да разкрие много.

Група учени, които внимателно наблюдавали доста любовни двойки, стигнали до извода, че начинът, по който държат ръцете си зависи от това, в каква връзка се намират.

В кой тип ще се разпознаете вие?

Нежно допиране на пръстите

Тези взаимоотношения са емоционално стабилни и надеждни. Искате да покажете на останалите, че имате връзка, но също така оставяте достатъчно място за себе си. Вие сте уважавани заедно, но и като отделни личности.

Реклама
loading...

Длан в длан

Това често показва кой доминира във връзката. Партньорът, чиято ръка е отвътре, е “подчинен”, а този, на който дланта е навън, е “доминиращ”.

Преплетени пръсти

Това показва, че партньорите са свързани дълбоко емоционално, не само физически. Те се опитват да бъдат искрени, без да крият слабостите и недостатъците си. Тяхната връзка се основава на искреност и взаимна загриженост.

Хващане за малкия пръст

Представителите на тази връзка са на етап забавление. Партньорите все още се разкриват и са романтични, но не и много сериозни. Този жест е характерен за двойките, които са във фаза на влюбване, но не споделят голяма интимност.

Спонтанно докосване

Партньорите, които се докосват спонтанно при ходене един до друг, показват любов и съчувствие. Все пак, рядко тези взаимоотношения се развиват в нещо по-сериозно от приятелство или авантюра за няколко нощи.

Един от партньорите държи другия за пръстите

Този, който държи пръстите на другия, показва загриженост и желание да защитава своя партньор. Този, чиито пръсти са в дланта, показва пълна увереност. Този тип хващане на ръцете показва здрава връзка със светло бъдеще.

Прегръдка около талията

Това е страстна и еротична връзка. Това е жест, чрез който човек показва, че другият “принадлежи само на него”.

Вижте още: Най-лесния и бърз начин децата да научат таблицата за умножение

Сериозен захват

Най-често това е жена, която се е подпряла на мъжа си, защото тя несъзнателно и в живота се нуждае от тази подкрепа. Такива двойки искат да покажат доза елегантност. Наред с други неща, това е жест на стабилност.

 

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ