Тя нанесла “Пантенол” на косата си. Изумих се, виждайки резултата!

Тя нанесла
Тя нанесла "Пантенол" на косата си. Изумих се, виждайки резултата!

Свикнали сме да вземаме “Пантенол” със себе си, когато тръгваме на море. По-добро средство за изгаряния не може да бъде намерено! Наистина, толкова силен лечебен ефект не притежава нито един аптечен препарат. Използвайки “Пантенол” за кожата, много малко хора знаят, че това е спасение и за косата при каквото и да е състояние!

Всичко се дължи на факта, че това лечебно средство съдържа синтетичен витамин В5, който се грижи за кожата и космените фоликули в това число. D-пантенол се използва дори при лечението на хора, които са претърпели химиотерапия и в резултат на прилагането му косата им отново израства!

Средствата за увредена коса са най-различни, но на това аз поставям най-висока оценка! И ето защо.

“Пантенол” за коса

Тя нанесла "Пантенол" на косата си. Изумих се, виждайки резултата!

Реклама
loading...

Със своята приятна консистенция, “Пантенолът” отдавна е любимата ми маска за коса. Той обгръща цялата коса с тънък филм, овлажнява я и я подхранва, но без да я утежнява. Косъмът, придобива обем, става по-дебел и расте по-бързо!

Използване на D-Пантенол

1. Напръскайте със спрея върху леко влажна коса след измиване по цялата дължина, без да изплаквате. Това е чудесно средство за коси, които трудно се поддават на обработка! По същия начин можете да използвате и течен “Пантенол” за косата.

2. “Пантенол” под формата на пяна, използвайте като обикновена пяна за стилизиране на косата. Това ще ви помогне не само да укрепите космените фоликули и да направите косата гладка и еластична, но и да я предпазите от топлината по време на сушенето със сешоар!

3. Препарат под формата на гел е за предпочитане да се втрива в корените на косата. Аз бях изненадана от ефекта на бързия растеж: месец по-късно косата ми се промени до неузнаваемост! Резултатът може лесно да се обясни: толкова хваленият от дерматолозите провитамин B5, се съдържа в специалната козметика за коса
само от 2 до 5%, а в “Пантенол” – до 75%.

4. Маска с “Пантенол” за растеж на косата

Необходими продукти:

. 1 яйчен жълтък
. 1 супена лъжица рициново масло
. 1 супена лъжица зехтин
. 1 супена лъжица “Пантенола” (крем, гел или пяна)

Приложение:

1. Смесете двата вида масла и жълтъка и затоплете сместа на водна баня.

2. Добавете “Пантенол” в топлата, но не и гореща смес.

3. Нанесете маската на чиста коса, обвийте косата си с фолио или найлонова торба и завийте топло главата.

4. След 1 час измийте маската с шампоана, който използвате обикновено.

Вижте още: Ориз в японска маска за млада и сияйна кожа дори след 50 години

Ако правите такава маска само 2 пъти седмично, ще постигнете впечатляващ резултат! Никога не съм имала толкова красива коса, докато не започнах да използвам това наистина магическо средство. Опитайте и се убедете сами!

Маските за лице с “Пантенол” също са много полезни, обикновено ги правя заедно с маската за коса. Кожата изглежда по-млада, дефектите изчезват и се появява здрав тен!

Забележка: Преди употреба се консултирайте с вашия стилист или фризьор.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ