10 причини, поради които не можете да спрете да ядете

1834
10 причини, поради които не можете да спрете да ядете
10 причини, поради които не можете да спрете да ядете

Постоянното желание за храна не е нито здравословно, нито нормално. Ако ви гони вълчи апетит и не можете да си обясните защо, се замислете дали изобщо е глад или нещо друго. Вижте 10 причини, поради които не спирате да ядете.

Ако наблюдавате внимателно кога и как се появява желанието ви за храна, може да откриете, че всъщност не сте гладни, а е нещо съвсем друго.

10 причини, поради които не можете да спрете да ядете:

1. Жадни сте

Ако скоро сте яли и се чувствате гладни, изпийте чаша вода. Уверете се, че постоянно имате вода около вас, така че преди да посегнете към някоя друга хапка, уверете се, че не сте жадна.

Реклама
loading...

2. Празни калории

Намалете количеството въглехидрати и ги заменете с полезни, здравословни продукти.

3. Не спите достатъчно

Казват, че не е добре да си лягате с празен стомах, но ако наскоро сте яли и сте гладни отново, опитайте се да заспите. Липсата на сън може да причини глад.

4. Начинът, по който се справяте със стреса

Следващият път, когато се окажете в стресова ситуация и искате да отидете до магазина за нещо сладко, обуйте удобни обувки и тичайте няколко обиколки. Ще забележите, че желанието за храна е много по-слабо.

5. Неподходящо мезе

Не знаете какво мезе върви с червено или бяло вино? Не използвайте 10 различни мезета, надявайки се, че поне едното от тях ще е подходящо. Можете да използвате леки брускети, за да се насладите напълно на виното.

6. Липсват протеини в менюто ви

Те са ключът към жизнеността и енергията, така че вмъкнете малко повече риба, яйца, пиле…

7. Липсват здравословни мазнини

Транс-мазнините за момента ви насищат, но ако изберете маслиново масло, червена риба, ядки, семена и авокадо например, ще останете по-дълго сити.

8. Менюто ви е неравномерно разпределено

Обикновено трябва да имаме около 5 хранения на ден – 3 основни и 2 междинни.

9. Храна в Instagram

Красивите снимки и видеоклипове на храна в Instagram ви карат да огладнявате, когато не сте наистина гладни. Избягвайте ги.

Вижте още: 10 трика за коса, които ще в иподмладят поне с 5 години

10. Ядете между другото

Нито едно хранене през деня не трябва да бъде изключено, но трябва да седнете и да му се насладите. Направете ритуал на ядене и оценявайте всяка хапка.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ