5 храни, които ще ви държат сити през целия ден

1107
5 храни, които ще ви държат сити през целия ден
5 храни, които ще ви държат сити през целия ден

Известно е, че най-добре е да имаме по пет хранения на ден. Но има дни, когато нямаме достатъчно време  да се погрижим за менюто си. Не се препоръчва честото пропускане на хранения, но за щастие има храни, които могат да ни задържат сити за по-дълъг период.

Паста

Пастата е храна, която ще ви държи сити дълго време. Най-добре е да ядете макаронени изделия, произведени от цели зърна пшеница, тъй като съдържат по-малко калории, отколкото обикновените.

Картофи

Реклама
loading...

Картофите съдържат полизахариди, цинк и магнезий, които дават на тялото ситост. Най-добрият избор са печени или варени картофи.

Малини

Малините са богати на фибри и витамин С и дават на тялото необходимите хранителни вещества за целия ден. Те са засищаща закуска, която ефективно премахва чувството за глад.

Водорасли

Водораслите съдържат фибри и забавят храносмилането, а ускоряват метаболизма. Ето защо се препоръчва да ги ядете, ако искате да запазите идеална фигура.

Вижте още: Бъдете егоисти през 2017 година! Разберете защо!

Пуканки

Според някои изследвания пуканките съдържат съставки, които предотвратяват рака. Те имат малко калории и са вкусни, така че може да ги ядете свободно през деня, когато се чувствате гладни.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ